Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum och närliggande områden

13 juli

Kommande händelser v 29

avatar

Sara Axén

2 Kommentarer

Översikt till Blogg

Sickla Bro/Värmdövägen etapp 1

Sickla Bro klar våren 2024. Värmdövägen etapp 1 klar sommaren 2025.

Under början av denna vecka borrade vi de sista pålarna för denna gång i sponten närmast Alphyddan.

Den mest bullrande maskinen på bygget har nu körts iväg och ljudnivån i området kommer att bli lägre.

Vi  arbetar under sommaren med bergborrning, grävmaskiner och spontarbeten men med mycket mindre bullrande maskiner.

Fortsatt sprängning med tider 10, 12, 14, samt reservtid kl.17.00

 

Önskar ni sms inför sprängning?

Skicka ett sms till 073-336 02 52

Så lägger vi till ert nummer.

 

1sb 2sb14

 

Värmdövägen etapp 2

Klar med ledningsarbeten och omledning av trafiken våren  2024.

Hela etappen är klar december 2024.

Vi har under veckan asfalterat i Finntorp. Idag Torsdagen 13/7 kommer körbanan in och  ut vid Finntorp från Värmdövägen förflyttas något västerut då vi ska fortsätta schakta och förlägga fjärrvärme.

Under semester kommer ett VA-gäng köra på vid Almen nära kyrkmuren.

Vidare har vi igång två hjulgrävare som arbetar med fjärrvärme under semestern, främst borta vid gamla thairesturangen och bilverkstaden.

1358912134

Värmdövägen etapp 3

Under vecka 28 har vi utfört kompletterande arbeten med belysningsstolpar på Värmdövägen.

 

Nya Gatan 

Vi har under veckan utfört arbeten med linspänd belysning i området. Inga arbeten planerade under semester. Tillbaks vecka 32.

 

Kyrkviksparken

Inga planerade arbeten under semestern.

I början av Augusti startar etapp 1 arbeten i Kyrkviksparken där planerna för att bygga en ny dagvattendamm och ett skyfallsstråk ska förverkligas. Dammen kommer att spela en viktig roll i reningen av dagvatten från stora avrinningsområden, främst norr och öster om Värmdövägen, innan vattnet når skärmbassängen i Kyrkviken. Arbetet kommer att genomföras i flera etapper och första etappen beräknas vara klar våren 2024.

Arbetena inleds i augusti med att etablera arbetsområdet och skydda träden genom att sätta upp inhägnader. Vissa träd i den bakre delen av Kyrkviksparken kommer att behöva fällas för att möjliggöra arbetet med den kommande dagvattendammen och andra projektrelaterade åtgärder.

Senare under hösten kommer trafiken längs Järlaleden att omdirigeras lokalt på grund av arbetena med VA-ledningar som korsar Järlaleden. Från och med augusti kommer det att gälla en hastighetsbegränsning på 30 km/h förbi arbetsområdet för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.

När ombyggnationen är slutförd kommer Kyrkviksparken att ha en ny dagvattendamm som kombineras med rekreationsytor. Medborgarna kommer att kunna vistas på dessa ytor, som kommer att vara utrustade med fasta bryggor. Området kommer också att få nya träd och växter.

Bild område Kyrkviksparken

A2665520-309B-4B29-BF5A-123869BDF387

Detta inlägg är det sista inför semestertider, vi är åter på bloggen vecka 32 och ansvarig på vårt projekt under sommaren är Fredrick Hasselroth Tel. 076 867 52 75.

Vi på projektet önskar er en fin sommar!

/Sara Axén, Skanska

 

2 Kommentarer

 • Nyfiken

  kl 4:53 e m den juli 13, 2023

  Tack för intressanta uppdateringar. Det är dock lite svårt att hänga med varför arbetena vid sickla bro görs och hur slutresultatet är tänkt att bli. Varför sänks saltsjöbanans spår, och med hur mycket? Blir det bättre av det? Blir det bättre plats för gång- och cykel vid sickla bro?

  • Pär Enlove

   kl 12:19 e m den augusti 28, 2023

   Hej.
   Ledsen för sent svar. Vi har tyvärr inte så mycket att visa gällande hur det kommer att se ut i Sickla Bro när det är klart. Men vi hoppas kunna visa det inom kort, när detta material är klart. Saltsjöbanan sänks väldigt lite, det är mestadels för att plana ut spåret.
   Ja, att bygga breda gång- och cykelstråk gäller även i Sickla Bro, likt den sträckan vi byggt färdigt vid Nacka Forum. Mer info kommer. /Pär Enlove, Projektchef Skanska.

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)