Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum

27 oktober

Kommande händelser v 44

avatar

Sara Axén

2 Kommentarer

Inför kommande vecka kommer vi att ställa om trafiken inom område 5 & 6 på Värmdövägen.

Uppdatering, omställning sker natt till Tisdag 31/10-1/11.

Rondellen kommer att justeras söderut och trafiken från sickla som kör österut kommer köra på den nya södra delen av Värmdövägen.

Se TA-plan nedan.

Rödstreckat = Arbetsområde

ta

ta _

 

________________________________________________________________________________________________

 

Vi planerar att öppna Värmdövägens bil-, cykel- och gångvägar till jul. Färdiga trafiklösningen mellan Järla Skola och Nacka Forum skall vara i full drift innan årsskiftet (Se grönmarkerat område). Det som skulle kunna påverka denna öppning är om det blir mycket kallt och snö tidigt i vinter.

Dock så kommer en del planterings- och belysningsarbeten kvarstå till våren 2023. Samt att vi kommer lägga ny asfalt över alla bilvägar våren 2023 (inom grönmarkerat område), mer info om detta kommer senare.

Området kring Nya gatan (Se orange-markerat område) styrs fortsatt utav exploatörerna som färdigställer husen och inflyttningen i lokalerna. Dessa arbeten kommer fortsatt att påverka områden nära de nya byggnaderna, vilket kan innebära kortare ingrepp i vägområdet som exploatörerna själva hanterar.

Översikt ScN 220831 Nya gatan

________________________________________________________________________________________________

 

Inom område 5-6 Värmdövägen fortsätter arbete kommande vecka med återfyll av fjärrvärme samt finplanering av gång och cykelbana. Trafik leds över på nya körbanan (se bild nedan) i mitten av veckan. Etappen klar i December 2022.

Image3ta _ScN Planeringsunderlag info 2020

Image4

Image6

Fortsatt finplanering inne på Nya Gatan område 2. Gångbana södra delen av BoTryggs fastighet. Etappen planeras klar i November. 2022.

IMG_7801

I veckan som var planterades perenner intill torget mot rondellen. Träd kommer planteras inom kort.

Image8Image2

Vi har påbörjat inkoppling av belysning på Värmdövägen och Vikdalsvägen men är i nuläget inte helt färdiga med alla inkopplingar.

Hör av er om det finns områden som känns mörka så får vi se om vi lokalt kan åtgärda detta tills belysningen inom området är helt klart och installerat.

 

Trevlig helg,

Sara Axén

Arbetsledare Skanska

2 Kommentarer

 • Anders M Törnqvist

  kl 1:05 e m den oktober 28, 2022

  Hej. När flyttas busshållplats tillbaka till Nya gatan/Tor Boijes gata? Vi nyinflyttade – med funktionshinder – måsta trassla oss till bron över motorvägen eller till Järla för att kunna ta 71an till Tvärbanan – Sickla udde. (Det finns ingen hiss vid Sickla bro ..så vanliga bussarna på Värmdövägen fungerar inte.)Jag kan inte se var o när hållplatsen flyttas ”tillbaka”. Kan du ta reda på det.

  • Sara Axén

   kl 2:52 e m den november 1, 2022

   Hej Anders.
   Vi beklagar att det är en besvärlig situation för er i dagsläget. Hållplatsen på Vikdalsvägen är permanent borttagen. Det planeras för en hållplats mellan Griffelvägen och Fyrbåksrondellen. Den hållplatsen har ännu inget driftsättningsdatum då den ligger i ett område som kommer påverkas i och med tunnelbanebygget vid Nacka Forum.
   Den delen ligger utanför vår planering då det hanteras av ett annat projekt och kommer ta några år innan det är klart.

   Mvh
   /Sara

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)