Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum

10 juni

Händer på bygget v 22-23

avatar

Elin Kastenholm

Lämna en kommentar

För mer regelbundna uppdateringar – följ vårt arbete på InstagramSkanska_Värmdövägen Nacka

Värmdövägen etapp 1: Sickla

På lördag jobbar vi 06:30-16:00 vid Sickla bro. Nästa vecka runt nationaldagen kommer delar av arbetslaget jobba en vanlig arbetsvecka, måndag till fredag samt kanske även lördag. Resten av arbetslaget jobbar 06:30-17:00 måndag till onsdag.


I veckan har vi börjat med anläggningen av en till mur längst österut i etapp 1. Där kommer vi gjuta både på måndag och tisdag.
Precisionsarbete för att få kantstenar exakt i linje med varandra.

Nästa vecka jobbar med fyllnadsarbete runt trappen som ska gå ner från Sickla bro till perrongen på Saltsjöbanan. Under vecka 24 kommer vi lyfta ner trappen på plats.

Värmdövägen etapp 2: Finntorp – Järla

Nästa vecka runt nationaldagen kommer etapp 2 inte att ha någon verksamhet 6-7 juni.

Vid Järla bro och bilskolan är vi nu klara med skarvning av kablar i marken. Den tidigare gång- och cykelbanan är tillbaka till sitt tidigare läge.
På etapp två jobbar vi bland annat med att asfaltera lagret under kommande plattor. Det betyder att vi med stormsteg närmar oss de synliga delarna längs Värmdövägen.

Nya gatan/Stadshusområdet

Nästa vecka är det nationaldagen, Stadshusområdet kommer inte att ha någon verksamhet från Skanska/Nacka den 6-7 juni.

En somrig invigning av granittrappan får sammanfatta arbetet under vecka 22. Under torsdagskvällen invigdes trappen och det mesta av arbetet denna vecka har gått åt till att färdigställa inför invigningen. Vi har fortfarande handledare att installera längs trappen samt att jord kommer fyllas upp mellan huskropp och trapp. Planteringar längs trappen sker först till hösten 2025.Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)