Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum

18 juni

Händer på bygget v 25

avatar

Elin Kastenholm

Lämna en kommentar

För mer regelbundna uppdateringar – följ vårt arbete på InstagramSkanska_Värmdövägen Nacka

Värmdövägen etapp 1: Sickla

Kvälls- och helgarbeten – under midsommarveckan, måndag-onsdag, kommer vi att jobba fram till 19.00 på kvällarna. På lördag jobbar ett gäng vid bron mellan 06:30-15:30. Arbetet är inte högljutt.

Asfaltering körfält – tisdag och onsdag asfalterar vi delar av de ordinarie körfälten på Värmdövägen. Det är en bit kvar tills vi är klara men det är härligt att börja se färdiga resultat.

Sickla bro. Har du också funderat över varför Sickla bro har blivit röd? Visst ser den lite cool ut! Vi håller inte på att anlägga en sprintbana utan vi skyddar bron från väder och vinterunderhåll.

Den röda ytan är en akrylatförsegling som skyddar bron från vatten och salter. Ovanpå det röda skiktet lägger vi nu en tätskiktsmatta. Och ovanpå det läggs sen gjutasfalt. Sen fyller vi upp med sten och lägger asfalt för körbanorna.
Tätningsmaterialen används på konstruktioner som ställer höga krav på varaktighet och vattentäthet. Sickla bro ska hålla i många många år framöver.

Lyftkran på plats. I måndags körde vi fram en stor lyftkran ovanför tunnelöppningarna till Saltsjöbanan och Tvärbanan. I veckan jobbar vi med att lyfta ner olika sektioner som slutligen ska bli trappen ner till perrongerna. Lyftkranen finns på plats under denna vecka.

Lyftkranen bredvid Sickla bro.
Tillfälliga släntstegar ska under veckan ersättas med en gjuten trapp.

Värmdövägen etapp 2: Finntorp – Järla

Nattarbete utanför Saltsjö-Järsla station – natten mellan onsdag och torsdag kommer vi jobba på Värmdövägen mellan östra hörnet av kyrkogården och Saltsjö-Järla station. Den buckliga asfalten behöver ersättas med ny slät asfalt. Värmen har gjort att asfalten har smält och dragit ihop sig till bucklor som nu ska rättas till. Arbetet med asfaltering är mellan varven högljutt då vi behöver skära upp gammal asfalt och packa ny asfalt med markvibrator.

Finplaneringen fortsätter på etapp 2. Vi lägger plattor, asfalterar, bygger växtbäddar och sätter kantsten.

Busshållplats Finntorp – utanför etableringen i Finntorpskorsningen förbereder vi nu för att bygga den permanenta busshållplatsen, som under hösten ska återgå till sitt ursprungsläge.

Midsommarblomster längs Värmdövägen.

Nya gatan/ Stadshusområdet

Finplanering fortsätter runt fastigheter och gator på Stadshusområdet.

Elnätstationen vid trappen har nu klotterbehandlats och har därmed fått ett djupare nyans som framhäver granitens mönstring.

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)