Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum

8 september

Kommande händelser v 37

avatar

Elin Kastenholm

6 Kommentarer

Veckan som gått:

 • Förskjutningen av korsningen mot Finntorp, 15 meter österut, utfördes enligt plan. Flaggvakter hjälper till att styra in- och utpasserande byggtrafik.
 • Den nya östgående körsträckan vid Järla bro utfördes även den enligt plan.
 • Borrning och sprängning har påbörjats nära Alphyddans bostadsområde.

Händer vecka 37:

 • Natten till måndag den 11:e september kommer körbanor, cykelbana samt gångbana dras mer söderut i en liten båge vid Sickla bro. Var observant på avsmalnande banor, sänkt hastighet och en mer krokig sträckning. Vänligen visa försiktighet för både yrkesarbetare och förbipasserande.
 • Hastigheten mellan Sickla bro och tunnelbanans arbetsområde i Sickla kommer att sänkas från 40 till 30.
 • Det kommer att vara lite högre ljudvolym kommande två veckor nära bostadsområdet Alphyddan. Borrning och sprängning pågår två veckor till.

 

Jag som har tagit över skrivandet av denna blogg heter Elin. Jag jobbar som kommunikatör i Skanskas och Nackas samverkansprojekt längs Värmdövägen. Har du synpunkter på vilken typ av information du vill ha på den här sidan så blir jag mer än glad om du hör av dig till mig: elin.kastenholm@skanska.se

Vara rädda om varandra när ni rör er längs bygget!  /Elin

Elin Skanska

6 Kommentarer

 • nyfiken

  kl 3:46 e m den september 8, 2023

  Det vore fint med så många byggbilder som möjligt i framtida inlägg, lite som det varit tidigare 🙂

  • Elin Kastenholm

   kl 4:13 e m den september 11, 2023

   Hej
   Tack för din synpunkt. En blogg är inte helt optimal för många bilder. Det skapar ett väldigt långt flöde att scrolla igenom. Men jag hör vad du säger och förstår dig, och tar till mig av din synpunkt 🙂 MVH Elin

 • Maurizio Lugoboni

  kl 6:50 e m den september 10, 2023

  Du får inte ta illa upp men….lite met detaljerat kan du väl skriva, orderna omfattar från Forum till Sickla Bro med bland annat Kyrkviken som har pågående arbeten.

  ps hälsa till Sara Axén

  • Elin Kastenholm

   kl 4:29 e m den september 11, 2023

   Hej Maurizio
   Tack för att du hör av dig med synpunkter. Och jag tar absolut inte illa upp, det är jättebra att få veta vad du som läser är intresserad av att läsa. Du får väldigt gärna berätta i vilket syfte du läser bloggen, det vill säga hur använder du informationen du får? Det hjälper mig att anpassa det som läggs ut på bloggen. Jag tar till mig av det du skriver och ska såklart tänka på det till kommande inlägg. Jag hälsar Sara! PS. Kyrkviksparken har för närvarande en produktionspaus.

 • Lilian Shields

  kl 11:21 e m den september 14, 2023

  När ska vara klart arbetet vid Finntorp korsning. Är det stambyten bland annat eller har med tunnelbanan bygget att göra?
  Hälsningar!
  Lilian

  • Elin Kastenholm

   kl 10:31 f m den oktober 16, 2023

   Hej Lilian
   Ursäkta det sena svaret, jag missade att ditt svar låg obesvarat.
   Ledningsarbeten med djupa schakter som skapar stora omledningar i trafiken beräknas vara klart våren-sommaren 2024. Ytskikt och planteringar längs vägen beräknas vara helt klart under andra halvan av 2025.
   Vänliga hälsningar Elin

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)