Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum

22 september

Kommande händelser v 39

avatar

Elin Kastenholm

Lämna en kommentar

Översikt till Blogg

Värmdövägen etapp 1 / Sickla bro

  • Bygget av Sickla bro har satt igång med full fart. Just nu jobbar vi med att gjuta grundstommen (bild 1).
  • För att hålla tidsplanen med gjutandet kommer vi att jobba lördag 23:e september mellan 07-13. Vi kommer inte att utföra bullrande arbete.
  • Vecka 39 spränger vi regelbundet i närheten av Sickla bro för att kunna lägga nya ledningar längre ner i marken. Det kommer bli små sprängningar då vi befinner oss nära en elstation.

Värmdövägen etapp 2 / Finntorp

  • Nu är vi nästan klarar med att lösgöra berg från de gamla rötterna vid första vänstersvängen på väg upp mot Finntorp (bild 3).
  • Tidsplanen för när Finntorpsbron kommer att rivas samt byggas upp på nytt är ännu inte klart. Vi återkommer så snart som möjligt i frågan. Håll utkik i bloggen för mer information.

Kyrkviksparken

  • Vecka 39 tar vi upp arbetet igen vid Kyrkviksparken. Anledningen till att arbetet har varit vilande är på grund av att vi stötte på andra markförhållanden än vad som var beräknat. Det kan hända att markförhållandena inte är vad man har trott när man väl börjar gräva, och då behöver vi planera om och se till att vi bygger ändamålsenligt utifrån de nya förhållandena.

Nya gatan

  • Finplanering fortgår på de ställen vi har tillgång till. Vi koordinerar arbetet med många olika parter för att få plats att göra klart.
  • Snart har vi en ny fin trappa klar från Värmdövägen upp till Nya gatan.

 

39 2

Vid Sickla bro är gjutandet av bron i full gång. Vi jobbar lördag den 23:e september för att ligga i fas med tidsplanen, men arbetet är ganska tystlåtet och ligger dessutom nedbäddat mellan bergvägg och betongvägg.

39 4

Vid Finntorpsbron har vi under veckan installerat en riktigt stor brunn. Vi kallar den 2 rum och kök.

39 5

Det långsamma arbetet med att lösgöra berg från rötter till gamla fina träd vid Finntorpskorsningen är nästan klart. Här kan vi snart börja lägga ner ledningar.

39 3

Arbetet med Värmdövägen är långt mer komplext än att asfaltera en stadsgata. Vi har bland annat ett gediget system av rör (vatten och avlopp, fiber och fjärrvärme) som ska dimensioneras efter ett växande Nacka. Rören är inte bara många och tunga, de har också en väldigt massa anslutningspunkter längs Värmdövägen.

39 1

Vid nya gatan gör vi justerande ledningsarbeten i trottoaren.

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)