Skanska bygger Värmdövägen – en del av Nacka stad

Från Sickla bro till Nacka forum

6 oktober

Kommande händelser v 41

avatar

Elin Kastenholm

Lämna en kommentar

Hej

Nu har vi startat upp ett Instagramkonto som lite mer interaktivt och snabbfotat ska ge dig information och svar på frågor kring bygget. Kontot hanterar bara frågor som rör Skanskas bygge längs Värmdövägen, Kyrkviksparken och Nya gatan. Övriga frågor hänvisas till nacka.se, nyatunnelbanan.se, exploatörer/husbyggare runt Nya gatan samt andra aktörer som också bygger i Nacka.

Välkommen att följa oss på InstagramSkanska_Värmdövägen Nacka (@skanska_varmdovagen_nacka) • Foton och videor på Instagram

instagram liten logo

Etapp 1 Värmdövägen, Sickla bro

  • I morgon lördag, kommer vi att jobba mellan 07-12 med form och armering av Sickla bro.
  • Vi kommer även att jobba lördag eller söndag på Värmdövägen i närheten av Alphyddan. Inget av jobben förväntas bli högljutt.

Etapp 2 Finntorp

  • Gå gärna upp på Finntorpsbron och spana ner på arbetet. Det är mycket som sker runt bron. Nästa vecka är sista veckan för vår så kallade långgrävare. En grävmaskin med extra lång grävarm.
  • I går torsdag, forslade vi två gigantiska brunnar till spontgropen vid Finntorpsbron. Kika in på Instagram för att se fler bilder från arbetet.

41 5 41 4

11 respektive 13 ton tunga brunnar flyttas från upplaget i Fisksätra till spontgropen vid Finntorpsbron. 13 tons precisionsarbete passas in på millimetern. 

Kyrkviksparken

  • Asfaltering har skett under dagen för en tillfällig gång- och cykelbana som kommer att gå i en båge över Kyrkviksparken. På måndag (efter morgonens rusningstrafik) kommer den befintliga gång- och cykelbanan ledas om i den nyasfalterade bågen. Vi leder först om gång- och cykeltrafiken för att vi ska kunna jobba under marken där befintlig bana går. Om några veckor kommer även trafiken att ledas upp i bågen.
  • Nu fortsätter arbetet med att anlägga ett avancerat system av dagvattenrening under mark, så att rent fint vatten kan ledas vidare ut i Kyrkviken framöver. Den tillfälliga omledningen kommer att hålla på fram till i vår.

41 7 41 6

Den tillfälliga gång- och cykelbana är färdigasfalterad och kommer att öppnas upp på måndag. Banan går i en båge i Kyrkviksparken och om några veckor leds även biltrafiken om. 

Nya gatan

  •  Den nya fina trappan från Värmdövägen upp mot Nya gatan börjar ta from ordentligt. Nästa vecka ska ni få en närmare titt på trappen, för nu är det riktigt nära att bli klart!

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)